19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara11°C
  • İzmir15°C
  • Berlin5°C

KÜRDİSTAN'A UÇUŞ YASAĞI KALKTI AMA...

Irak hükümeti, Kürdistan Yönetimi'nin bağımsızlık referandumuna misilleme olarak dayattığı uluslararası uçuş yasağını kaldırdı.

Kürdistan'a uçuş yasağı kalktı ama...

13 Mart 2018 Salı 13:13

Federal Kürdistan Yönetimi’nin 25 Eylül 2017’deki bağımsızlık referandumu sonrası yaşanan uluslararası uçuş gerilimi uzun pazarlıkların ardından aşıldı. Irak Başbakanı Haydar Abadi, Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına yönelik uluslararası uçuşların perşembe günü yeniden başlayacağını açıkladı.

Irak'ın yarı resmi televizyonu El Irakiye'nin bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Irak Başbakanı Haydar Abadi, Kürdistan Bölgei'ndeki havalimanlarından uluslararası uçuşlarının 15 Mart'ta başlayacağını duyurdu.

 Öte yandan Abadi yaptığı yazılı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin taleplerini kabul ettiğini ifade ederek, tarih vermeden, “Kürdistan Bölgesi'ndeki havalimanlarından uluslararası uçuşların başlatılmasına karar verdik” dedi. 

BAĞDAT’A BAĞLANIYOR

Ancak kararda dikkat çeken bir ayrıntı daha var. Abadi, Kürdistan havalimanlarının Bağdat’taki federal hükümetin içişleri bakanlığı tarafından kontrol edileceğini de açıkladı.

Süleymaniye Havaalanı Müdürü: Resmi bir bildirim yok!

BasNews’e konuşan Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Müdürü Tahîr Ebdula,  “Uluslararası havalimanı açılacağına dair Bağdat hükümeti bize herhangi resmi bir bilgi vermiş değil. Her ne kadar Newroz’dan önce açılacağına dair başbakan İbadi açıklama yapsa da bu konuda resmi bir şey yok. Umarım verilen sözler yerine getirilir” dedi.

14 yıldır Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın hizmet verdiğini belirten Tahîr Ebdula, “En kısa sürede havalimanlarının açılması ve halkın istemlerinin yerine getirilmesini umut ediyorum” ifadelerin kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.