26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara27°C
  • İzmir25°C
  • Berlin13°C

KILIÇDAROĞLU’DAN ‘SEÇİM BARAJI’ AÇIKLAMASI

MHP lideri Bahçeli’nin “yüzde 10 seçim barajı Türkiye için çok ağır bir seviye” sözleriyle gündeme gelen ‘seçim barajı’ konusuna dair CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim barajının indirilmesine şartsız destek vereceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu’dan ‘seçim barajı’ açıklaması

10 Kasım 2017 Cuma 11:16

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “yüzde 10 seçim barajı Türkiye için çok ağır” sözleri ile gündeme gelen ‘seçim barajı’ konusunda bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Strasbourg ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçim barajının indirilmesine şartsız destek vereceklerini belirterek, şunları ifade etti:

Baraj için hiçbir şartımız yok. İster 1, ister 5 yapsınlar fark etmez ama milli iradenin parlamentoya sağlıklı yansıması için baraj inmeli.

Son anketlerde baraj altında ya da sınırda

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümet ile ‘ittifak’ halinde olan MHP’nin liderinin seçim barajı çıkışı, 2019’daki seçim öncesine ve MHP’den ayrılanların Meral Akşener öncülüğünde kurduğu İYİ Parti’nin anketlerdeki yükselişi sonrasına denk geldi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.