20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Berlin12°C

KILIÇDAROĞLU: VİZE KRİZİNİN MALİYETİ 50 MİLYAR TL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ile yaşanan vize krizinin maliyetinin 50 milyar TL olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu: Vize krizinin maliyeti 50 milyar TL

12 Ekim 2017 Perşembe 21:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

Türk- ABD ilişkilerinin akılcı politikalarla yeniden gözden geçirilip düzeltilmesi lazım. Çünkü Türkiye sadece ABD ile değil, ABD'nin şu veya bu şekilde içinde bulunduğu uluslararası kuruluşların da üyesi. NATO'da, OECD'de, pek çok yerde var. Ortak çalışıyorlar. TSK ile ABD Silahlı Kuvvetleri arasında ciddi bir işbirliği var. Dolayısıyla bu ilişkilerin daha fazla gerilmemesi ve bir an önce akılcı politikalarla düzeltilmesi lazım.

Vize kararı ağır bir karar. Binlerce öğrenci ve ABD'ye tedavi için giden hastalar var. İş dünyası var. Bütün bunların hepsi duracak. Arkadaşlar çıkardılar, son kararın bize maliyeti 50 milyar TL. Bunu alıp başka amaçlarla yorumlamasınlar diye grup konuşmamda söylemedim. Dövizin yükselmesi var, borsanın maliyeti var. Zarar aslında Türkiye'ye. Amerikalılar uçuşlarında THY'yi tercih ediyorlar, oradan da ciddi zararımız var. ABD'den gelen turistlerin de önünü kesmiş oluyorsunuz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.