25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara28°C
  • İzmir24°C
  • Berlin11°C

KATALAN LİDER BAĞIMSIZLIK İLANINI ERTELEDİ

Katalonya lideri Puigdemont Katalonya'nın bağımsız bir devlet olma hakkını kazandığını söyledi; ancak İspanyol hükümeti ile diyaloğun sürdürülmesi için bağımsızlık ilanının askıya alınmasını istedi.

Katalan lider bağımsızlık ilanını erteledi

11 Ekim 2017 Çarşamba 00:08

Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Carles Puigdemont bağımsızlık planlarından geri adım atmadı, ancak İspanyol hükümeti ile diyaloğun sürdürülmesi için bağımsızlığın askıya alınması gerektiğini belirtti.

Katalan Parlamentosu'ndan merakla beklenen konuşmasını yapan Puigdemont İspanya'da siyasi krize yol açan ve günlerdir bağımsızlık karşıtı ve yanlılarının protesto gösterilerine neden olan bağımsızlık referandumundan çıkan "Evet" kararı ile Katalanların bağımsız bir devlet olma hakkını kazandığını söyledi.

Ancak Katalan lider Katalan Parlamentosu'na İspanyol hükümeti ile müzakerelerde bulunmak için referandumun sonucu olan bağımsızlık ilanını askıya alma teklifinde bulundu. "Parlamentodan gelecek haftalarda diyalog sürecinin başlayabilmesi için bağımsızlık ilanını askıya almasını istiyorum" diyen Puigdemont İspanyol hükümeti ile bu sorunun müzakere yoluyla çözülebileceğini ve uluslararası arabuluculuğun da değerlendirilebileceğini söyledi.

Madrid: Üstü kapalı bağımsızlık ilanı

Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Carles Puigdemont'un bağımsızlık planlarından geri adım atmayıp İspanyol hükümeti ile diyaloğun sürdürülmesi için bağımsızlığın askıya alınması gerektiğini belirtmesi üzerine İspanyol hükümeti buna yanaşmayacağının sinyalini verdi.

Bir İspanyol hükümet yetkilisi AFP'ye verdiği demeçte "Üstü kapalı bir bağımsızlık ilanı yapıp sonra da bunu belirgin bir şekilde askıya almak kabul edilemez" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.