29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır7°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin9°C

KALIN: GABRİEL'İN AÇIKLAMALARI İÇ SİYASET YATIRIMI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Almanya'yla yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın: Gabriel'in açıklamaları iç siyaset yatırımı

20 Temmuz 2017 Perşembe 17:34

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Almanya'dan Türkiye'ye yapılan uyarı ve eleştirileri ülkede yaklaşan seçimlere bağladı.

Sözcü "Türkiye’ye giden Alman vatandaşlarının güvende olmadığı şeklindeki açıklamalarını da şiddetle kınıyoruz" ifadesini de kullandı.

İbrahim Kalın, Almanya ile Türkiye arasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘ALMANYA’DA VATANDAŞLARIMIZA CASUS MUAMELESİ YAPILDI’

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kalın, “Büyükada’daki tutuklamalara Almanya’dan tepki vardı. Alman Dışişleri Bakanı ‘Önceden planlanmış bir tutuklama. Türkiye’ye çok sabır gösterdik. Türkiye hukuk kurallarını geriye doğru işletmeye çalışıyor’ dedi. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu açıklamaların yaklaşmakta olan Almanya seçimlerine yönelik iç siyaset yatırımı olduğunu düşünüyoruz. Almanya’da bu bir moda haline geldi. Kendilerince puan toplamaya çalışıyorlar. Onların oturup akıl tutulmasından kurtularak düşünmeleri gerekiyor. Bizim Almanya’da vatandaşlarımıza yönelik casus muamelesi yapıldı. NSU cinayetleri acaba nasıl hasır altı edilir diye çaba içerisindeler. Biz bunları defalarca Alman makamlarının önüne koyduk. FETÖ kaçkınları, bu ülkeye ihanet edenlerin hainlerin en çok gittiği ülke Almanya. Bunlara nasıl göz yumuyor Almanya? Bunları önlerine koyduğumuzda ‘bizde yargı bağımsızlığı var’ diyorlar. Peki, Türk yargısına neden saygı duymuyorlar? Bu Türkiye’ye karşı saygısızlıktır. Onlar da bizim yargımıza saygılı olacaklar. İkincisi, Türkiye’ye giden Alman vatandaşlarının güvende olmadığı şeklindeki açıklamalarını da şiddetle kınıyoruz.”

‘DAHA FAZLA ALMAN TURİST GÖRMEK İSTİYORUZ'

Sözcü Kalın, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

​“Sanırım dündü bir Alman gazetede çıktı. Mehmet Şimşek o kişilerle görüştüler ve öyle bir şey olmadığını, kendilerini güvende hissettiklerini ifade ettiler. Umarız bunlardan en kısa zamanda vazgeçerler. Yıllardır Türkiye’ye Alman vatandaşları gelirler. Biz alman turistleri daha fazla görmek istiyoruz burada. Onların can mal güvenliği bizim emanetimizdir. Polisin ve yargının tespit ettiği kadarıyla, illegal faaliyette olan kişilerdir. Şimdi bunlarla Türkiye’ye normal meşru turizm ticaret için gelen insanları aynı kefeye koyup, Türkiye’ye gitmemeleri söylemi siyasi sorumsuzluktur. Kimse Türkiye’ye Avrupa’dan parmak sallayarak hiza göstermeye kalkmasın. Bizim kendi kanunlarımız var. Avrupalılar Türkiye’nin güvenliği kendi güvenlikleri olarak görürlerse daha doğru iş yapmış olurlar. PKK’nın nasıl para topladığını, nasıl eleman devşirdiğini, onları eğitip Türkiye’ye saldırttığını hepimiz biliyoruz. Burada yapmaları gereken, Türk-Alman ilişkileri gölgelemek yerine reel sorunlara yönelmeleridir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.