28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara17°C
  • İzmir21°C
  • Berlin11°C

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE OPERASYON

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında İstanbul merkezli 12 ildeki operasyonlarda aralarında İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Üniversitesi’nde operasyon

09 Aralık 2016 Cuma 14:42

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında İstanbul Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerin de bulunduğu 87 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı bildirildi. 

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah İstanbul merkezli 12 ilde 100 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında aralarında İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin de bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Operasyon devam ediyor.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı'nın ise kısa süre önce karaciğer nakli olmak için ameliyat geçirdiği ve doktor gözetiminde evinde bakım halinde olduğu için gözaltına alınmadığı öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında, Karslı'nın yanı sıra çok sayıda profesör, doçent, yardımcı doçent ve öğretim görevlisinin olduğu bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.