28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara22°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

İSRAİL'İN SALDIRISI ARAP BASININDA

Arap basını, İsrail’in Gazze’ye yardım taşıyan gemilere saldırısını genelde "katliam" olarak değerlendirdi.

İsrail'in saldırısı Arap basınında

01 Haziran 2010 Salı 14:33

Suudi Arap sermayeli El Hayat gazetesi, "İsrail Özgürlük Filosunu öldürdü, dünya baş kaldırdı" manşetini kullanırken, İsrail’in davranışını, "bütün cezalardan uzun zaman kaçtığı için öldürme iştahı kabarmış bir katilin davranışı"na benzetti.

Mısır’da yayımlanan hükümet yanlısı El Ahbar, bağımsız El Düstur ve muhalif El Vafd, saldırıyı "katliam" olarak değerlendirirken, bağımsız El Masri El Yom gazetesi, "Özgürlük kanı Akdeniz’e aktı" ifadesine yer verdi.

Lübnan’da yayımlanan En Nahar gazetesi, "Özgürlük Filosu İsrail’i Türklerin kanında boğdu" manşetini kullanırken, "Zaten zayıflamış İsrail-Türkiye ilişkileri dönüşü olmayan bir noktaya geldi" yorumunda bulundu.

Hizbullah cephesine yakın El Ahbar gazetesi de "(ABD Başkanı Barack) Obama yönetimi İsrail’in suçunu haklı çıkardı, özgürlük kana bulandı" gibi ifadelerle, "Şafak katliamı Ankara ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerde bir dönüm noktası olacak" görüşüne yer verdi.

Birleşik Arar Emirlikleri’nde çıkan El Haliç, "İsrail denizin ortasında özgürlüğü öldürdü" başlığı altında, "Kanun dışı bir çete tarafından insanlığa karşı işlenen savaş suçunu" kınadı.

Dubai hükümetinin El Beyan gazetesi, "Özgürlük filosuna karşı İsrail devlet terörü" başlığını kullanırken, "Birleşmiş Milletler daha ne kadar uluslararası hukukun ihlalini kabul etmeyi ve savaş suçu işlenmesine göz yummayı sürdürecek" sorusuna yer verdi.

Muhabirlerinden biri gemide bulunan Gulf News gazetesi ise "Özgürlüğe saldırı" başlıklı yazısında, "On yıllardır İsrail katliamlar yapıyor ve bundan sıyrılıyor. İsrail’in terörist hükümetine dünyanın ’yeter’ deme zamanı geldi" yorumuna yer verildi.

Suudi Arabistan’da yayımlanan Arap News, "Denizde cinayet" başlıklı yazısında, "İsrail, uluslararası sularda kanlı korsanlığıyla dünyaya gerçek renklerini yeniden gösterdi" yorumunda bulundu.

El Riyad gazetesi "Dünya şokta" derken, Okaz gazetesi "İsrail’in Özgürlük Filosuna yaptığı şey, bu varlığın (ülkenin) insanlığa karşı suç işlemekte tereddüt etmeyen bir grup suçlu tarafından yönetildiğini milyonuncu kez kanıtlıyor" ifadesini kullandı.

Kuveyt’te yayımlanan El Kabas gazetesi de Arap ve Müslümanları "İsrail’e işlediği suçları için ağır bir bedel ödetmeye" çağırdı ve bu ülkeyle bütün ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.