19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara17°C
  • İzmir17°C
  • Berlin8°C

İSRAİL'DE 'BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN' HAZIRLIĞI

İsrail'de iktidar partisi milletvekili, Kürdistan'ın bağımsızlığının desteklenmesi için önerge verdi.

İsrail'de 'bağımsız Kürdistan' hazırlığı

22 Mayıs 2018 Salı 15:36

Federal Kürdistan'da düzenlenen bağımsız Kürdistan referandumunu tanıyan tek ülke olan İsrail’de Kürdistan’ın bağımsızlığı yeniden gündemde.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun partisi Likud’dan milletvekili Yoav Kisch, Kürtlerin bağımsızlığının desteklenmesi için bir önerge verdi. Jerusalem Post’un haberine göre, Kish önergesinde “Kürtler, ulusal arzuları bulunana 30 milyonun üzerinde bir etnik grup. Irak’ın Kürdistan bölgesinde 8-10 milyon Kürt bulunuyor ve kalan Kürtlerin de büyük bölümü komşu Türkiye, Suriye ve İran’da bulunuyor” tespitlerine yer verildi. Bu tespitlerin ardından da “Kürdistan’ın bağımsızlığının tanınması İsrail’in çıkarları için iyi olacaktır” denildi.

Kisch ayrıca Türkiye’nin Batı’dan uzaklaştığı, İsrail’e karşı terörizmi desteklediği ve bölgede Kürtlere karşı baskıyı sürdürdüğünü de belirtti.

Likud milletvekili önergesinin bu hafta İsrail parlamentosu Knesset’in gündemine alınmasını istedi. Knesset’in önergeyi onaylaması halinde, konu üzerinde tartışmak için Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi’nin gündemine alınacak. Komitenin Kürdistan’ın bağımsızlığı için bir oylama yapması da söz konusu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.