25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara28°C
  • İzmir24°C
  • Berlin11°C

'İRAN'IN SALDIRGANLIĞINA KAYITSIZ KALMAYIZ'

Kahire'deki toplantıda konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, 'ülkesinin İran'ın saldırganlığına kayıtsız kalmayacağını' söyledi.

'İran'ın saldırganlığına kayıtsız kalmayız'

20 Kasım 2017 Pazartesi 08:07

Arap Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının Mısır'ın başkenti Kahire'deki olağanüstü toplantısında konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, "gerektiğinde ulusal güvenliklerini ve halklarını korumakta tereddüt etmeyeceklerini" söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan haberde el Cubeyr'in, İran'ın "Arap dünyasına müdahalesini" kınadıklarını belirterek, "İran'ın saldırganlığına kayıtsız kalmayacağı" bildirildi.

Suudi Arabistan'a yakın bir isim olan Lübnan Başbakanı Saad Hariri 4 Kasım'da Riyad'da İran ve Hizbullah'ı suçlayıcı bir açıklama yaparak istifa etmiş, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Suudi Arabistan'ı Hariri'yi "rehin almakla" ve istifaya zorlamakla suçlamıştı.

TOPLANTI TALEBİ SUUDİ ARABİSTAN'DAN GELDİ

Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının olağanüstü gündemle toplanmasını Suudi Arabistan istemişti. Bahreyn'in yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt de, Suudi Arabistan'ın talebine destek vermişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.