28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara22°C
  • İzmir25°C
  • Berlin14°C

İNGİLİZ PARLAMENTERLERDEN MAY’E KÜRDİSTAN ÇAĞRISI

Bir grup İngiliz parlamenter, Başbakan Theresa May’e mektup yazarak Bağdat yönetiminin Federal Kürdistan'a karşı yaptığı uygulamaların Irak Anayasası’na aykırı olduğunu ve bunun bir an önce sonlandırılması gerektiğini bildirdi.

İngiliz parlamenterlerden May’e Kürdistan çağrısı

03 Kasım 2017 Cuma 15:59

Jack Lopresti, Ian Austin, Robert Halfon, Mary Glindon, Hanry Smith, Stephen Metcalfe, Timothy Clement Jones, Hodgson of Abinger tarafından Başbakan May’e yazılan mektupta, Iraklı güçlerle Peşmerge arasındaki çatışmanın son bulması için girişimde bulunulması istendi.

Mektupta, Bağdat’ın Kürdistan bağımsızlık referandumuna tepkisinin sert olduğu ve bunun, ülkenin anayasasına da aykırı olduğu ifade edildi.

Federal Kürdistan'ın referandum sonucunun dondurulması önerisi olumlu bulunarak, Irak hükümetinin her türlü askeri faaliyeti durdurup diyalog yoluna dönmesi istendi.

Federal Kürdistan Başbakanı’ndan kendilerine acil bir mektup ulaştığını belirten İngiliz parlamenterler, Hewler ile Bağdat arasında görüşmelerin başlaması için Londra yönetiminin daha çok yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Mektupta ayrıca, “İngiliz diplomatların bu konuda gösterdiği çaba” takdir edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.