25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara27°C
  • İzmir24°C
  • Berlin9°C

İNCİRLİK ÜSSÜ SALDIRIDA KULLANILDI MI?

ABD öncülüğünde Suriye'ye gerçekleştirilen saldırıda İncirlik Üssü'nün kullanılıp kullanılmadığı merak konusu oldu. DHA'nın haberine göre üste hareketlilik gözlemlenmezken, ABD’li CNN International İncirlik'in kullanıldığını duyurdu.

İncirlik Üssü saldırıda kullanıldı mı?

14 Nisan 2018 Cumartesi 11:39

Suriye’ye yönelik ABD saldırısında gözler İncirlik Üssü’ne çevrildi. DHA “ABD - Türk Ortak Savunma tesisi olan İncirlik Üssü’nde sessizlik hakim” haberi geçerken, ABD’li CNN International kanalının haberine göre ise saldırıda İncirlik de kullanıldı.

DHA’nın haberinde “ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar’ın uçakları ile Türk Hava Kuvvetleri’nin İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’nın konuşlu olduğu İncirlik’te, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye operasyonu yaptığı sırada herhangi bir hareketlilik gözlenmedi. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü İncirlik’te operasyon saatlerinde rutin uçuş da gözlenmedi” ifadesi kullanıldı.

ABD’li CNN International kanalının haberine göre ise ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye yönelik saldırısında Türkiye’deki İncirlik Üssü de kullanıldığı iddia edildi.

Canlı yayında aktarılan operasyon bilgilerine dair harita üzerinde İncirlik Üssü’nün de operasyona dahil olduğu bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.