28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir26°C
  • Berlin15°C

İNCE: KÜRT SORUNU SİYASİ AHLAK SORUNUDUR

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FOX TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İnce: Kürt sorunu siyasi ahlak sorunudur

17 Mayıs 2018 Perşembe 16:49

Seçimi kazanamaması halinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkmayacağını söyleyen İnce, seçilmesi durumunda da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la çalışmayacağını açıkladı.

"Ola ki kazanamadım... Sayın Genel Başkan ‘gel danışman ol’ derse danışman olurum, yardımcı ol derse yardımcı olurum. Asla karşısına aday olmam." diyen İnce'ye, "Seçilirseniz, mevcut Genelkurmay Başkanı ile ilişkiniz ne düzeyde olacak?" sorusuna, "Geçici süreli tabii ki çalışırız. O yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil." yanıtını verdi.

Seçilmesi durumunda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la çalışmayacağını açıklayan İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siyasallaşmış bir din, siyasallaşmış bir eğitim, siyasallaşmış bir ordu ve siyasallaşmış bir ekonomi yönetimi. Ordu da öyle. Ne işi var Genelkurmay Başkanının aday olur veya olmaz Sayın Abdullah Gül'ün evinin bahçesine helikopter ile iniyor. Kimsin sen? Ne zannediyorsun kendini? Sök apoletlerini, giy kravatını, gel o zaman aday ol çık karşımıza. Düşünebiliyor musun Türkiye'nin durumunu? Her şey siyasallaşmış."

Kürt sorunu siyasi ahlak sorunudur

Ayrıca 'Kürt Sorunu'nu da bir siyasi ahlak sorunu olarak tanımlayan İnce, "Ben tüm ülkeyi kapsamak istiyorum" dedi ve ekledi: 

"Bu ülkede bir Kürt başkan da olur başkan yardımcısı da olur. Ben tüm ülkeyi kapsamak istiyorum. İlk turda kazanacağımı düşünüyorum. Ben muhafazakar bir ailenin solcu çocuğuyum. Gazeteciler ve siyasetçiler ana dilde eğitim konusunda geri durmalıdırlar. Önce bu konuda pedagoglar konuşmalıdır. Bu ülkenin eğitimcilerin bu konuyu tartışmasını istiyorum. TRT’nin kanallarından birini buna tahsis edeceğiz ve bunu tartışacağız, korkmadan tartışacağız. Kürt sorunu kültürel, ekonomik, siyasal, siyasallaşmış bir sorundur. Kürt sorunu siyasi ahlak sorunudur. İnsanları yıllarca kandırdılar."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.