19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

İLHAN CAVCAV'SIZ GENÇLERBİRLİĞİ SÜPER LİG'E TUTUNAMADI

Onursal başkanı merhum İlhan Cavcav'ın hayatını kaybetmesinden 1,5 yıl sonra "evladım" dediği Gençlerbirliği de 29 yıldır yer aldığı Spor Toto Süper Lig'e veda etti.

İlhan Cavcav'sız Gençlerbirliği Süper Lig'e tutunamadı

21 Mayıs 2018 Pazartesi 15:39

2017-2018 sezonunda hanesine yazdırdığı 33 puanın 12'sini Galatasaray, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan alan, yakaladığı 10 maçlık yenilmezlik serisine karşın deplasmanda sadece 1 müsabaka kazanabilen kırmızı-siyahlılar, Spor Toto 1. Lig'e düştü.

İlhan Cavcav'ın hayatını kaybetmesinin ardından kırmızı-siyahlı kulübün başkanlığına seçilen Murat Cavcav, 2016-2017 sezonunu 8. sırada tamamlayan teknik direktör Ümit Özat ile yola devam etti.

Özat ile sezona hazırlanan ve kadro planlamasını yapan kırmızı-siyahlılar, ligin 3. haftasının ardından genç teknik adamla yollarını ayırarak Mesut Bakkal ile anlaştı.

Murat Cavcav başkanlığındaki yönetim, 10 haftanın ardından tecrübeli teknik adamın görevine son vererek yeniden takımı Ümit Özat'a teslim etti.

Ümit Özat görevdeyken biri ara olmak üzere 3 transfer dönemi geçiren kırmızı-siyahlı kulüp, bu süreçte 12'si yabancı futbolcu olmak üzere 24 transfer yaptı.

Kadroya yaptığı takviyelerden katkı alamayan başkent kulübü, sezonu 8 galibiyet ve 9 beraberlik sonucunda topladığı 33 puanla 17. sırada tamamladı ve Süper Lig'e tutunamadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.