26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara24°C
  • İzmir21°C
  • Berlin11°C

İBADİ: SİLAHLI GRUPLAR SEÇİMLERE KATILMAYACAK

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Seçimler asla ertelenmeyecek ve zamanında yapılacak." dedi.

İbadi: Silahlı gruplar seçimlere katılmayacak

16 Ocak 2018 Salı 20:35

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, mayıs ayında yapılması planlanan seçimlerin ertelenmeyeceğini bildirerek, gelecek dönem kimin başbakan olacağı konusunda müzakere yürütmediklerini söyledi.

İbadi, Bağdat'ta yaptığı haftalık basın toplantısında, "Seçimler asla ertelenmeyecek ve zamanında yapılacak. Siyasi gruplarla seçim ittifakı çalışmaları söz konusu ancak gelecek dönemde kimin başbakan olacağı konusunda hiçbir müzakere söz konusu değil." dedi.

Şii milis gücü Haşdi Şabi ve diğer silahlı grupların seçimlere katılmayacağını söyleyen İbadi, "Siyaseti mezhepler üstü ve hizipçilikten uzak bir zemine oturtmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Irak devlet kararı ve iradesinin hiçbir ülkeye bağlı olmadan alınması için çaba harcayacağız." ifadelerini kullandı.

Kürdistan ile müzakereler

Federal Kürdistan ile sınır ve havalimanları kontrolüyle memur maaşlarının ödenmesinde müzakerelerin sürdüğünü dile getiren İbadi, "Bu meselelerin çözümüne çalışıyoruz. Kürdistan'dan da dayanışma söz konusu. Memurların maaşlarını ödeme konusunda da ciddiyiz." değerlendirmesi yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.