19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

İBADİ, IRAK SEÇİMLERİ İÇİN 'ZAFER KOALİSYONU' KURDU

Irak Başbakanı Haydar İbadi 12 Mayıs’ta yapılacak seçimler için "Zafer Koalisyonu" adlı seçim koalisyonunu açıkladı.

İbadi, Irak seçimleri için 'Zafer Koalisyonu' kurdu

14 Ocak 2018 Pazar 04:06

Öte yandan 16 Ekim’de Irak ordusuyla birlikte Kerkük’e saldıran İran destekli Şii Haşdi Şabi liderlerinin ise Bedir Örgütü lideri Hadi Amiri başkanlığında "El-Fetih" isimli koalisyonda yer alacağı öne sürüldü.

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, “Başbakan İbadi, Zafer Koalisyonunu oluşturarak, siyasi grupları mezhepler üstü bu ulusal koalisyonuna katılmaya çağırıyor” dendi.

“Koalisyon Irak için çalışacak”

Açıklamada İbadi’nin "Zafer Koalisyonu, şehitlerin kanı ile zaferi muhafaza edecek ve yolsuzlukla mücadeleyi sürdürecek. Bu koalisyon, tüm Iraklılar için çalışacak ve ülkenin birliğiyle ulusal egemenliğini güçlendirecek” sözlerine de yer verildi.

Haşdi Şabi de koalisyon kurdu

16 Ekim’de Irak ordusuyla birlikte Kerkük’e saldıran İran destekli Şii Haşdi Şabi liderlerinin ise Bedir Örgütü lideri Hadi Amiri başkanlığında "El-Fetih" isimli koalisyonla yer alacağı iddia ediliyor.

Iraklı Türkmen siyasi partiler de Kerkük’te "Irak Türkmenleri Cephesi" adlı koalisyon çatısı altında güç birliği yaparak seçimlere katılma kararı almıştı. Ülkedeki Sünni grupların nasıl bir ittifakla seçim yarışına gireceği henüz açıklanmadı.

Seçimler 12 Mayıs’ta

Başbakan İbadi, Bakanlar Kurulunun ülkedeki yerel ve genel seçimlerin 12 Mayıs’ta yapılacağı kararı aldığını duyurmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.