26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir18°C
  • Berlin12°C

HEWLER: İBADİ'NİN AÇIKLADIĞI RAKAMLAR DOĞRU DEĞİL

Federal Kürdistan Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin basına yaptığı açıklamaların sonuç vermeyeceğini açıkladı.

Hewler: İbadi'nin açıkladığı rakamlar doğru değil

11 Ocak 2018 Perşembe 14:22

Haydar İbadi, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Salı günü yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesi'nin memur listelerini inceleyeceğiz ve maaşları ödeyeceğiz ancak kendi yöntemimizle yapacağız onların değil” ifadelerini kullanmıştı.

İbadi'nin sözlerine Sefin Dizayi'den yanıt geldi.

Hükümeti Sözcüsü Dizayi, Irak Başbakanı'nın her hafta tekrarladığı sözlerinin sonuç vermeyeceğini, basın açıklaması ve yerine getirilemeyen sözlerle hiçbir şeyin çözülemeyeceğini belirtti.

Yazılı açıklamada, “Eğer Irak hükümetinin gerçekten sorunları çözme niyeti varsa gelsin Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile ciddi bir diyalog yaparak anayasaya göre sorunları çözelim. Bütün Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin çıkarına olacak bir sonuca varalım. Umarız artık basın açıklamaları ve tekrar lafların dönemini atlatır fiili adımlar atarız” ifadelerine yer verildi.

Irak hükümetinin Kürdistan halkını toplu bir şekilde cezalandırdığını altını çizen Dizayi şöyle devam etti:

“İbadi'nin açıkladığı rakamlar tamamen yanlıştır. Uluslararası Deloitte şirketi önümüzdeki günlerde gerçek rakamları açıklayacaktır. İbadi'nin açıklamasında gerçek bilgilere dayanmadığı ortaya çıkacaktır. Ayrıca daha önce rakamlarla bu açıklamalara yanıt verilmişti, bu konuda başka bir şey söylemeye gerek yok”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.