25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara20°C
  • İzmir19°C
  • Berlin3°C

HAMANEY: İRAN'IN DÜŞMANLARI KARIŞIKLIK ÇIKARDI

İran'da 6. gününe giren hükümet karşıtı gösteriler konusunda İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney sessizliğini bozdu. Hamaney "Düşmanlarımız ülkede karışıklık çıkardı" dedi.

Hamaney: İran'ın düşmanları karışıklık çıkardı

02 Ocak 2018 Salı 14:12

Hamaney resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada "Son günlerde İran'ın düşmanları birleşti ve İslam Cumhuriyeti'nde karışıklık yaratmak için para, siyaset, silah ve istihbarat gibi farklı araçları kullandı" ifadelerini kullandı.

​'DÜŞMAN HER ZAMAN FIRSAT KOLLUYOR'

"Düşman herhangi bir gedikten sızmak ve İran ulusuna saldırmak için her zaman bir fırsat kolluyor" diyen Hamaney "Düşmanı durdurmak için gerekenler cesaret ruhu, fedakarlık ve insanların inancıdır" açıklamasında bulundu

Hamaney konuyla ilgili olarak 'doğru zaman geldiğinde' ulusa sesleneceğini de duyurdu.

​İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün gösterilere ilişkin yaptığı açıklamada, İran'da her eylemcinin yurt dışından emir almadığını belirtmiş ve "Bir grup insan da fikirlerini ve sorunlarını aktarmak için sokağa çıktı" demişti.

Ülkede 6 gündür devam eden hükümet karşıtı eylemlerde ölü sayısı 20'ye ulaşmıştı. Bazı haber ajansları ise ülkedeki ölü sayısının 20'den fazla olduğunu belirtiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.