29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

HAK-PAR: BAĞIMSIZ ADAYLARLA KATILACAĞIZ

HAK-PAR'lı adaylar, 5 kentte bağımsız adaylarla seçime katılıyor.

HAK-PAR: Bağımsız adaylarla katılacağız

21 Mayıs 2018 Pazartesi 23:05

Partilerin milletvekili listeleri tek tek YSK'ya ulaşırken bağımsız adaylık işleri de tamamlandı. HAK-PAR'dan yapılan açıklamada partinin bağımsız milletvekili adayları adaylık işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. HAK-PAR'dan edinilen bilgilere göre, şu ana kadar 5 ilde bağımsız aday gösterildi.

Adayların ve aday oldukları iller ise söyle: Diyarbakır Adayı: Refik Karakoç, Van Adayı: Abdulmenaf Kıran, Dersim Adayı: Hüseyin Özdemir, Ağrı Adayı: Fehmi Atmaca, Mardin Adayı: Süleyman Kart.

HAK-PAR'dan yapılan açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

"Seçimleri önemseyen ve bu zemini Kürt halkının temel taleplerinin öne çıkarılması, demokratikleşme kanallarının açılması, Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözümüne zemin yaratılması amacıyla değerlendirecek olan HAK-PAR hiçbir partiye eklemlenmeden; Milletvekilliği için mali imkanlarımız dahilinde tüm seçim çevrelerinde birer bağımsız adayla seçimlere girecek; ayrıca milletvekilliği seçiminde bizim dışımızda yurtsevere demokrat bağımsız adayların bulunması halinde onlarla da dayanışma içinde olacak ve destekleyecektir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.