29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır7°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin9°C

HABUR KAPISININ KAPATILDIĞI YALANLANDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'nın tek taraflı kapatıldığı iddialarını yalanladı. Tüfenkci, güvenlik kontrollerinin sıkılaştırıldığını söyledi.

Habur kapısının kapatıldığı yalanlandı

25 Eylül 2017 Pazartesi 10:32

Federal Kürdistan’nda bugün başlayan bağımsızlık referandumu oylaması nedeniyle Habur’da ‘güvenlik kontrolleri sıkılaştırıldı.’ Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur’un tek taraflı ulaşıma kapatıldığına yönelik haberlere ilişkin, “Şu anda kapatma yok, Irak tarafından gelenlerin daha sıkı kontrolle geçişlerine izin veriyoruz” dedi.

Habur’a ilişkin bilgi veren Tüfenkci, Türkiye’den giden araçlara izin verildiği ancak karşı taraftan gelişlerin kapatıldığı iddiasını yalanladı.

Tüfenkci, “Şu anda kapatma yok. Geçişler güvenlik gerekçesiyle sıkı kontrollü sağlanıyor. Irak tarafından gelenlerin daha sıkı kontrolle geçişlerine izin veriyoruz. Karşıdan gelen araçlar için denetimi artırdık” dedi.

Türkiye’deki bazı TIR şoförlerinin kendileri tedirgin olduğu için sınırdan geçmek istemediklerinin altını çizen Tüfenkci, “İlerleyen saatlerdeki gelişmelere göre durumu ve gelişmeleri yeniden değerlendiririz” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.