16 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara23°C
  • İzmir23°C
  • Berlin9°C

GAZETECİ ŞAHİN ALPAY İÇİN TAHLİYE KARARI

Tutuklu gazeteci Şahin Alpay, Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez ‘hak ihlali kararı’ vermesi nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yaklaşık 20 ay sonra ‘ev hapsi’ kararıyla üzere tahliye edildi.

Gazeteci Şahin Alpay için tahliye kararı

17 Mart 2018 Cumartesi 00:18

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarından Şahin Alpay için yapılan ikinci başvuruyu karara bağlayarak, ikinci kez “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ile “ifade ve basın özgürlükleri”nin ihlal edildiğine hükmetmişti.

Habertürk Haber Merkezi’nden Veli Sarıboğa’nın haberine göre kararın ardından Alpay, AYM’nin kararı nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yaklaşık 20 ay sonra ‘ev hapsi’ kararıyla ve oy birliğiyle tahliye edildi.

Ne olmuştu?

AYM Genel Kurulu 11 Ocak’ta tutuklu yargılanan gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın, “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ile “ifade ve basın özgürlükleri”nin ihlal edildiğine karar vermişti.

İstanbul 13. ve 26. Ağır Ceza Mahkemeleri ise AYM’nin ihlal kararına karşı çıkarak, Alpay ve Altan’ın tahliye taleplerini reddetmişti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkındaki kararını 20 Mart’ta açıklaması bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.