20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara21°C
  • İzmir16°C
  • Berlin9°C

FRANSA: SUUDİ ARABİSTAN'A ATILAN İRAN FÜZESİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki temaslarının ardından bir sonraki durağı Suudi Arabistan oldu.

Fransa: Suudi Arabistan'a atılan İran füzesi

10 Kasım 2017 Cuma 02:26

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) temaslarının ardından Riyad'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Macron, havaalanında Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman tarafından karşılandı.

Görüşme masasında Şii Husiler tarafından Yemen’den atılan İran yapımı balistik füzeler bulunuyor. Bu konuda İran’a karşı atılacak adımların istişare edilmesi bekleniyor.

 "Suudi Arabistan'a atılan füzenin İran füzesi olduğu açık"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Riyad ziyareti öncesi Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlediği basın toplantısında Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan füzenin İran yapımı olduğunu söyledi.

"Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a attığı füzenin İran füzesi olduğu açık." diyen Macron, bu durumun, İran ile varılan nükleer anlaşmanın durdurulması gereğini ortaya koyduğunu belirtti. Macron, İran'ın balistik füze programı konusunda da yeni müzakerelerin gerektiğini ifade etti.

Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeydoğusuna geçen cumartesi günü atılan balistik füzeler, hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.