28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara17°C
  • İzmir21°C
  • Berlin11°C

FRANSA İLE ALMANYA SAVAŞ UÇAĞI ÜRETECEK

Almanya Başbakanı Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron Paris'te işbirliği mesajları verdi. İki lider ortak 'yeni nesil savaş uçağı' üretme kararı aldı.

Fransa ile Almanya savaş uçağı üretecek

14 Temmuz 2017 Cuma 00:02

Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in hazır bulunduğu Almanya-Fransa Ortak Bakanlar Kurulu bugün toplandı. Her iki ülkenin hükümeti AB için yeni nesil savaş uçaklarını ve insansız hava araçlarını ortaklaşa geliştirme ve üretme kararı aldı. Ayrıca işletmelere vergi uygulamasında hesaplama kıstaslarının standartlaştırılması kararlaştırıldı.      

Macron: Almanya-Fransa ortaklığı önemli

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Macron'un başkanlığındaki ilk ortak Fransa-Almanya Bakanlar Kurulu toplantısı merakla bekleniyordu. Macron küresel sorunların üstesinden gelebilmek için Almanya ile Fransa'nın ortak pozisyonunun önemli olduğunu vurguladı.  

İki ülke arasındaki işbirliğinin özünü ise savunma politikaları oluşturuyor. Her iki ülke yeni bir savaş tankı, uzun menzilli bir keşif uçağı ve Eurofighter ve Rafale tipi uçakların yerine geçecek  yeni nesil bir savaş jetinin ortaklaşa yapılıp yapılamayacağını araştıracak. Ayrıca her iki ülkenin askeri kademelerinin birbiriyle iletişimde olması ve ortak veri bankalarının kullanılabilmesi için şifreli iletişimin standartlaştırılması hedefleniyor. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.