18 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin3°C

ESAD'IN DANIŞMANI: KÜRTLERE ÖZERKLİK AÇIKLAMASI YANLIŞ ANLAŞILDI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Şam’ın Rakka’yı kimseye bırakmayacağını Suriye Kürtlerinin, Federal Kürdistan’da yaşananlardan ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Esad'ın danışmanı: Kürtlere özerklik açıklaması yanlış anlaşıldı

08 Kasım 2017 Çarşamba 10:34

Bir Arap televizyonuna konuşan Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Suriye’de tüm hakimiyetin Suriyelilerin elinde olduğunu belirterek, Suriye’nin parçalanması veya federal bir yapıya dönüştürülmesi konusunun müzakere edilmesini asla kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Suriye hükümetinin Rakka’dan vazgeçmeyeceğinin altını çizen Şaban, Rakka'nın Suriye güçlerinin denetimine girene kadar ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Şaban, “Suriye Kürtleri, Irak Kürdistan’ında yaşananlardan ders çıkarmalı!” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın Kürtler ile özerkliği müzakere edebilecekleri yönündeki açıklamalarına da değinen Buseyna Şaban, bu açıklamanın yanlış anlaşıldığını ileri sürdü.

'Gayrı meşru bir güç'

Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığından rahatsızlığını da dile getiren Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, "Türk güçlerinin Suriye topraklarındaki varlığını gayri meşru olarak görüyoruz. Gereken zamanda uygun biçimde hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.