19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin7°C

ERDOĞAN'DAN ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI'NA: HADDİNİ BİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki gerilimde Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e yönelik sert ifadeler kullandı.

Erdoğan'dan Alman Dışişleri Bakanı'na: Haddini bil

20 Ağustos 2017 Pazar 13:21

AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'e yönelik "Sen kimsin ki Türkiye'nin Cumhurbaşkanına konuşuyorsun, sen Türkiye'nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil. Kalkıp bize ders vermeye kalkıyor. Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın?" şeklinde konuştu.

Almanya'da 24 Eylül tarihinde yapılacak genel seçimlerle ilgili olarak Erdoğan, cuma günü İstanbul'dan Almanya'daki Türklere seslenerek "Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmayan siyasi partileri destekleme" çağrısında bulunmuştu. Erdoğan'ın çağrısının ardından Gabriel, "Bu, ülkemizin egemenliğine yönelik eşi benzeri görülmemiş bir müdahaledir" demişti.

Erdoğan cumartesi günü de "Demokratik hakkınızı sandıklarda en ideal şekilde vermek suretiyle bir defa bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz" diyerek bu çağrısını yineledi. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.