24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir24°C
  • Berlin4°C

ERDOĞAN: YARGI SİZİ DE ÇAĞIRIRSA ŞAŞIRMAYIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Adalet Yürüyüşü için, "Elinde adalet pankartıyla dolaşmak adalet gelmez. Halkı sokaklara çağırmak kimsenin yararına değildir. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın" dedi.

Erdoğan: Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayın

17 Haziran 2017 Cumartesi 16:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 24. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Adalet Yürüyüşü’nü eleştirdi.

Devam eden yargı süreçlerine ilişkin değerlendirme yapılmayacak olmasına ilişkin anayasa hükmünü hatırlatan Erdoğan, “Anayasa’nın 138. maddesi sadece siyasetçiler de değil herkes için geçerlidir. Yarın bir gün yargı çağırırsa da şaşmayın” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da isim vermeden eleştiren Erdoğan, “Yollar yürümekle aşınmaz. Bu yolla hukuk elde etmeleri mümkün değil… Öyle elde adalet pankartıyla dolaşmak adalet getirmez. Önce başında olduğunuz kurumda adalet var mı ona bakın” dedi.

ADALETİ ARAMA YERİ PARLAMENTODUR

(Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü kastederek) Elinde adalet pankartıyla dolaşmak adalet gelmez. Halkı sokaklara çağırmak kimsenin yararına değildir. Rahmetli Demirel’i anmadan geçemeyeceğim: Yollar yürümekle aşınmaz. Eğer bu yolla hukuk elde edeceklerini sanıyorlarsa bu da mümkün değildir. Adaleti aramanın yeri parlamentodur. Anayasa’nın 138. maddesi (devam eden yargı süreçlerine ilişkin yorum yapmayı engelleyen hüküm) sadece siyasetçiler de değil herkes için geçerlidir. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.