26 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara22°C
  • İzmir18°C
  • Berlin3°C

ERDOĞAN: İRAN’LA ORTAK OPERASYON HER AN GÜNDEMDE

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin başkenti Ankara’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Erdoğan: İran’la ortak operasyon her an gündemde

21 Ağustos 2017 Pazartesi 15:42

Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşen Muhammed Bakıri’nin, “Kandil ve Şengal’deki PKK güçlerine ortak harekat düzenleyelim” dediği iddia edildi.

Bu iddia, Ürdün ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soruldu.

Erdoğan, “Sınırdaş ve özellikle de aynı inancın mensupları olarak tehdit unsuru haline gelmiş olan terör örgütlerine karşı İran ile müşterek hareketin yapılması her an gündemde” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

 “Bu dayanışma iki genelkurmay başkanı arasında görüşülmüş ve nasıl bir çalışma yürütülebilir, bunun diplomatik boyutu ne olabilir, bunların hepsini aramızda görüştük. PKK terör örgütünün İran’daki ayağı biliyorsunuz PJAK. Bunların sürekli İran’a da, bizlere de verdikleri zararlar var. Bu tehditler her iki ülkenin dayanışması hâlinde çok daha farklı bir şekilde, çok daha kısa bir zamanda bir neticeye ulaşır düşüncesinden hareketle bu çalışmaları yapıyoruz, yapacağız. Temenni ederim ki buralardan başarılı neticeleri de alırız.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.