20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir15°C
  • Berlin6°C

EL CEZİRE'YE TWİTTER'DAN DA AMBARGO

Katar devletinin fonladığı El Cezire kanalının Arapça Twitter hesabı askıya alındı. Katar'a abluka dayatan ülkeler, El Cezire'yi muhabirleri aracılığıyla diğer ülkelerin iç işlerine karışmakla suçluyordu.

El Cezire'ye Twitter'dan da ambargo

17 Haziran 2017 Cumartesi 12:30

Körfez ülkeleriyle Katar arasındaki gerilimin ana unsurlarından biri olan El Cezire kanalına Twitter’dan da ‘ambargo’ geldi. El Cezire Arapça’nın Twitter hesabı askıya alındı.

El Cezire, ‘son dakika’ haberleri için kullandığı diğer hesabından, “@ajarabic hesabı, örgütlü bir kampanyadan kaynaklı görünen bir durum nedeniyle askıya alındı ve şu an hesabı geri almak için gerekli çalışmaları yürütüyoruz” açıklaması yaptı.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği bir dizi ülke, ‘terörü desteklediği’ gerekçesiyle Katar’la diplomatik ve ekonomik ilişkileri kesmişti. Muhabirleri aracılığıyla başka ülkelerin içişlerine karışmakla suçlanan Katar devleti destekli El Cezire kanalının uydu yayını da kesilmişti. El Cezire, 8 Haziran’da siber saldırıya maruz kaldığını duyurmuştu. Twitter, kullanıcı hesaplarını, kendi kurallarının ihlal edilmesi gerekçesiyle askıya alabiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.