19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

CUMHURİYET, NURAY MERT’İN YAZILARINA SON VERDİ

Cumhuriyet gazetesi Nuray Mert’le yollarını ayırdı. Gerekçe ise Mert’in son dönemdeki yazılarının Cumhuriyet’in yayın ilkeleriyle ters düşmesi.

Cumhuriyet, Nuray Mert’in yazılarına son verdi

09 Ağustos 2017 Çarşamba 15:12

Mert’e kararı Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç iletti.

Gerekçe olarak, Mert’in son dönemdeki yazılarının Cumhuriyet’in yayın ilkeleriyle ters düşmesini gösteren Erinç, kararın, ‘Silivri’de tutuklu bulunan Cumhuriyet yöneticilerinin bilgisi dahilinde alındığını’ vurguladı.

Mert 2015’in nisan ayından bu yana haftada iki gün Cumhuriyet’te köşe yazısı yazıyordu. Mert, son günlerde özellikle evrim teorisi ve müftülere nikah yetkisine ilişkin yazılarıyla dikkat çekmişti.

Nuray Mert'ten ilk açıklama

Karara ilişkin T24'e konuşan Mert, "Orhan Erinç, kararın Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu yönetici arkadaşlarımızın bilgisi dahilinde verildiğini söyledi. Beni Cumhuriyet'e davet eden Akın Atalay'dı. Cumhuriyet'in Kemalist çizgisini bildiğim için davet karşısında çok titiz davrandım ancak Akın Atalay, gazetenin dar vizyonunu genişletmek için böyle bir davette bulunduğunu söyledi. Devletin baskısıyla hapiste olan arkadaşlarım mahalle baskısıyla beni gönderdilerse buna kişisel olarak da çok üzülürüm" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.