28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin13°C

CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA TAHLİYE KARARI ÇIKMADI

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri dahil 20 sanığın yargılandığı davanın 4. duruşmasında Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Cumhuriyet gazetesi davasında tahliye kararı çıkmadı

31 Ekim 2017 Salı 20:42

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri dahil 20 sanığın yargılandığı davaya bugün devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında tutuklu bulunan Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, muhabir Ahmet Şık ve muhasebe çalışanı Emre İper gecikmeli olarak salonuna getirildi.

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonunun birinci yıldönümünde görülen duruşmayı, Alman gazeteci Günter Wallraff'ın yanı sıra, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Başkanı John Yearwood, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş ile Ankara Yüksel Caddesi'nde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden edildiğinden beri eylem yapan Veli Saçılık da takip etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.