18 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara26°C
  • İzmir23°C
  • Berlin13°C

CHP'Lİ CANAN KAFTANCIOĞLU HAKKINDA SORUŞTURMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında PKK ve DHKP-C propagandası, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından soruşturma başlatıldı.

CHP'li Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma

14 Ocak 2018 Pazar 22:36

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Kaftancıoğlu'nun kendisine ait olduğu belirlenen Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma başlatıldı. 

Kaftancıoğlu'nun yaptığı paylaşımlarda "terör örgütü PKK ve DHKP/C'nin propagandasını yaptığı", "Cumhurbaşkanına hakaret içeren ifadeler kullandığı" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, söz konusu paylaşımlar hakkında tespit tutanağı düzenlendiği belirtildi.

Canan Kaftancıoğlu hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak' ile 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Kaftancıoğlu: Terörü ve terör örgütlerini daima lanetledim 

Hakkında soruşturma açıldığı bilgisinin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra kişisel Twitter hesabından açıklamada bulunan Kaftancıoğlu, "Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim! Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.