20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin8°C

ÇAVUŞOĞLU: ZARRAB NEREDE, BİLMİYORUZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'de yargılanan ve Türkiye'nin hakkında nota verdiği Rıza Zarrab hakkında konuştu: Ev hapsinde mi yoksa başka bir yerde mi, bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar.

Çavuşoğlu: Zarrab nerede, bilmiyoruz

18 Kasım 2017 Cumartesi 12:05

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’de İran yaptırımlarını delmekle suçlanan ve Türkiye aleyhinde itirafçılık yapmaya başladığı öne sürülen İran ve Türkiye vatandaşı Rıza Sarraf’ın (Reza Zarrab) nerede olduğunu bilmediklerini söyledi. Çavuşoğlu, Sarraf’ın daha önce bulunduğu yerde olmadığını belirterek, “Ev hapsinde mi yoksa başka bir yerde mi, bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar” dedi.

Dışişleri Bakanı şu ifadeleri kullandı: “İki nota verdik konuyla ilgili. İlki, avukatlarının görüşemediğine dair haberlerden hemen sonraydı. İkincisi, iki gün önceydi, ilkinden 6 gün sonra çünkü ilkinde cevap alamamıştık. İkinciden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, büyükelçiliğimizi arayarak Sarraf’ın iyi ve güvende olduğunu söylemiş. Yerini söylememişler. Daha önce olduğu yerde değil. Başka bir yerde olduğu kesin. Ev hapsinde mi yoksa cezaevinde mi veya başka bir yerde mi, bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar.”

Çavuşoğlu, Sarraf’ın ABD’de savcılık makamıyla işbirliği yapabileceğine yönelik iddialar konusunda endişeli olup olmadığına ilişkin soruya da “Neden endişeli olayım?” yanıtını verdi. İddianamenin ‘FETÖ ile irtibatlı kişilerce hazırlandığını’ savunan Çavuşoğlu, “Uydurma suçlamalar olursa tabii ki bizim de söyleyeceklerimiz olur” diye konuştu. Çavuşoğlu, “Türkçe’de bir deyim vardır. Çiğ süt emmedim ki midem ağrısın. Halkbank’ın faaliyetlerinin hiçbiri de ABD ambargosunu ihlal etmemiştir” dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.