25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara21°C
  • İzmir19°C
  • Berlin4°C

ÇAVUŞOĞLU: YENİ 'BARIŞ SÜRECİ' İÇİN ÖNCE PKK SİLAH BIRAKMALI

Alman haber ajansı dpa'nın sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, PKK ile yeniden barış sürecinin başlatılmasının ön şartının örgütün silah bırakması olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu: Yeni 'Barış Süreci' için önce PKK silah bırakmalı

02 Ocak 2018 Salı 15:20

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da Alman haber ajansı dpa'nın sorularını yanıtladı. Türkiye-Almanya ilişkilerinde son yıllarda siyasi krizlere yol açan farklı konulara ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, PKK ile olası bir barış sürecini de değerlendirdi. 

PKK ile olası bir barış sürecinin ancak örgütün silah bırakmasıyla yeniden gündeme gelebileceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Barış sürecine başlamak için muazzam riskler aldık" diyerek, o dönem kendi seçmenleri tarafından dahi eleştirildiklerini belirtti.

Barış sürecinin PKK tarafından kullanıldığını ve o süreçte silahları kent merkezlerine indirdiğini ifade eden Bakan, bundan sonra barış süreci başlatmanın mümkün olabilmesi için "öncelikle silahların bırakılması" gerektiğini ifade etti.

Çavuşoğlu, örgütün barıştan yana olmadığını belirterek, Türkiye'deki Kürtlerin birinci sınıf vatandaş olduğunu ve haksızlığa uğramadığını söyledi. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.