29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin13°C

BOZDAĞ: SALDIRIDA İNCİRLİK ÜSSÜ KULLANILMADI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye rejimine yönelik operasyon, "Türkiye, saldırı öncesi bilgilendirildi. Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı." dedi.

Bozdağ: Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı

14 Nisan 2018 Cumartesi 16:36

Türkiye'nin, rejim tarafından Duma'ya yapılan kimyasal saldırıyı her düzeyde şiddetle kınadığını ve bu konuda çok net bir tutum ortaya koyduğunu vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sayın Trump ve sayın Putin ile görüşmeler yaptı. Türkiye, bir nevi ABD ile Rusya arasında çözüm için ara buluculuk yaptı. Suriye'deki hedeflere ABD, İngiltere ve Fransa saldırısından önce ABD Genelkurmay Başkanı ile Türkiye Genelkurmay Başkanı, sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Trump'ın talimatlarıyla görüştüler. Türkiye, saldırı öncesi bilgilendirildi. Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı. Rejimin kimyasal silah kullanımının cezalandırılması, olması gerekendir. Ancak rejimi cezalandırmak için sadece kimyasal silah kullanımını yeter sebep görüp konvansiyonel silah kullanımını yeter sebep görmemek büyük bir yanlıştır. Zira her iki silahla ölen, öldürülen de insandır. Kullanılan silah ne olursa olsun ölen, öldürülen insandır. 'Konvansiyonel silahla öldürürsen müeyyide yok ama kimyasal silahla öldürürsen müeyyide var ve uygulanır.' demek, ilkel bir anlayışla insanların öldürülmesine izin vermektir. Bu korkunç yaklaşım, asla kabul edilemez. Ancak Suriye rejiminin kimyasal saldırıları sonrası Suriye'ye atılan füzelerin, Suriye'deki sorunların çözümüne katkısı olmadığı gibi sonuncusunun da katkısı olmayacağı açıktır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.