19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara10°C
  • İzmir15°C
  • Berlin5°C

BİR GECEDE 19 MİLYAR DOLAR KAYBETTİLER

Aralarında Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Warren Buffett'ın da bulunduğu altı milyarder bir gecede tam 18.8 milyar dolar kaybetti.

Bir gecede 19 milyar dolar kaybettiler

07 Şubat 2018 Çarşamba 12:37

ABD piyasalarında yaşanan sert düşüşle şirketlerin değerinde de ciddi düşüş meydana geldi. 30 firmanın listelendiği Dow Jones bu yıl şimdiye dek yüzde 2, S&P 500 ve Nasdaq da geçtiğimiz kara pazartesi de yüzde 4 erimişti. Hisse senetlerinde bu düşüş sadece yatırımcıyı değil süper zenginleri de vurdu.

90 milyar dolara yakın servetiyle dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Warren Buffett en büyük yarayı aldı. 87 yaşındaki milyarder bir günde 5.3 milyar dolar kaybetti ve serveti aynı gün 84.6 milyar dolara düştü. 

Facebook'un kurucusu ve CEO'su olan Mark Zuckerberg'in serveti de yüzde 4.7 eriyerek 3.6 milyar dolar azaldı. Facebook hisseleri ise yüzde 5 düştü. Zuckerberg günü 73.1 milyar dolarla kapattı. 

BİR GÜNDE ALDIĞINI BİR GÜNDE VERDİ

Dünyanın en zengini, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ise geçtiğimiz günlerde şirketin pozitif mali tabloları sayesinde bir gecede kazandığı 3.2 milyar doları, borsa çakılınca yine bir gecede geri verdi ve serveti 115.7 milyar dolar oldu. 

Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin ise adam başı 2.2 milyar dolar kaybetti. Alphabet hisseleri ise yüzde 5 düştü. Oracle'ın kurucusu Larry Ellison da keza 2.2 milyar dolar kaybetti.

Buffett ve teknoloji dünyasının beş süper milyarderinin günlük kaybı böylelikle toplamda 18.8 milyar dolara uzandı.

Borsadaki dalgalanma sürdükçe servetleri halka açık olan şirket hisselerine bağlı olarak değişen bu isimlerin varlıkları da değişecek. Örneğin Jeff Bezos geçtiğimiz yıl Amazon'un yüzde 30 artan borsa performansı sayesinde bir yılda 28 milyar dolar zenginleşmişti. (Bloomberg)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.