16 Nisan 2024
  • İstanbul26°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara26°C
  • İzmir27°C
  • Berlin10°C

BERLİN'DE ROJAVA TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Rojava Demokratik Özerk Yönetimi, Almanya’nın başkenti Berlin’de temsilcilik açtı.

Berlin'de Rojava temsilciliği açıldı

07 Mayıs 2016 Cumartesi 12:15

Açılış törenine Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Sinem Muhammed, birçok Kürd siyasetçi, YNK temsilcisi Siyamend Harkî, KNK Üyesi Yılmaz Günay, Rojava'daki siyasi partilerin temsilcileri ile Alman parlamenterler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Rojava Demokratik Özerk Yönetimi Berlin Temsilcisi Sipan İbrahim büroyu açmalarındaki amacı şöyle özetledi: “Alman devletiyle diplomasiyi geliştirmek ve Rojava’daki gelişmeleri Almanya halkına doğru aktarmak için böyle bir büronun açılmasını gerekli gördük. Rojava Demokratik Özerk Yönetimi'nin Almanya ile iyi ilişkiler içinde olması için çabalarımız olacak. Suriye’de yaşanan kriz, mülteciler ve diğer konularda yaşanan sıkıntıları dile getireceğiz. Rojava’da Kürdlerin,  Arapların ve diğer halkların kardeşçe yaşadığını Almanya halkına anlatacağız.” 

6701-015.jpg

Berlin'deki temsilcilikle birlikte Rojava yönetimi üçüncü temsilciliğini hizmete açmış oldu. Daha önce Rojava Özerk Yönetimi, Moskova ve Stockholm’da temsilcilik açmıştı. Mevcut durumda ayrıca Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta da YPJ (Kadın Savunma Birlikleri)Temsilciliği bulunuyor.

6702-041.jpg

ANF, temsilciliğin Alman devletinin resmi bilgisi ve onayıyla açıldığını aktardı.

Rojava yönetiminin, Berlin'in ardından Paris, Kopenhag ve Washington’da da temsilcilikler açmaya hazırlandığı bildiriliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.