25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir20°C
  • Berlin5°C

BARZANİ: TEK GARANTİMİZ REFERANDUM

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan bağımsızlığına destek etkinlikleri kapsamında Süleymaniye'de düzenlenen etkinlikte konuştu.

Barzani: Tek garantimiz referandum

20 Eylül 2017 Çarşamba 17:14

Süleymaniye’de konuşan Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, referandumdan sonraki planları hakkında ilk kez somut açıklamalar yaptı.

Kürdistan halkının yaşadığı Enfal, Halepçe gibi katliamları hatırlatan Barzani, Bağdat ile iki iyi komşu olmak istediklerini ifade ederek, "100 yüzyıldır kardeşliği ve birlikte yaşamı savunuyoruz. Fakat Irak bunu kabul etmedi ve biz şimdi Irak ile iki iyi komşu olmak istiyoruz. Bunu Kürt halkının başka felaketler yaşamaması için istiyoruz" dedi.

Uluslararası kamuoyu ve Bağdat'ın Kürdistan'ın geleceğine yönelik herhangi bir garanti vermediğini söyleyen Başkan Barzani, referandumun ardından Bağdat’la ‘ciddi’ bağımsızlık müzakereleri için masaya oturacaklarını yineledi.

Barzani, "Referandumdan başka garanti yok. Referandumu kabul ederlerse 1-2 yıl boyunca Bağdat'la diyaloglarımızı sürdürüp sorunlarımızı çözeriz. 2003 yılından sonra iyi niyetle, yeni ve daha iyi ilişkiler kurmak için Bağdat'a döndük ama yaşananlar yaptığımızın yanlış olduğunu bize gösterdi” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.