20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir15°C
  • Berlin6°C

AYDINTAŞBAŞ: ENİNDE SONUNDA KÜRDİSTAN DEVLETİ KURULACAKTIR

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, “Referandum savaş sebebi sayılmalı” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki göstererek “Gerçekten de Irak Kürtlerinin ne yapacağı ve kendi anayasal haklarını nasıl kullanacağı Devlet Bahçeli’ye düşmez” dedi.

Aydıntaşbaş: Eninde sonunda Kürdistan devleti kurulacaktır

29 Ağustos 2017 Salı 06:55

Rûdaw haber bültenine katılan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Federal Kürdistan’da yapılacak referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde “Referandum savaş sebebi sayılmalı” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Aslı Aydıntaşbaş şöyle konuştu:

“Gerçekten de Irak Kürtlerinin ne yapacağı ve kendi anayasal haklarını nasıl kullanacağı Devlet Bahçeli’ye düşmez. Buna karar verecek olan ne Türkiye’dir ne de Devlet Bahçeli’dir. Haliyle, bu çok tehlikeli açıklama hükümeti sıkıştırmak amaçlıdır. Umarım Ankara bunu duymazdan gelir.”

Federal Kürdistan’da referandum sürecinin Türkiye için bir eksi olmadığını belirten Aydıntaşbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye için bir kazanımdır. Bu bir haktır. Irak Kürtleri için Kürtler için bir haktır ve eninde sonunda bağımsızlık gerçekleşecektir. Bir ulus devlet, bir Kürdistan devleti kurulacaktır. Haliyle bugün olmuş, yarın olmuş fark etmez. Türkiye’nin yapması gereken, bunu savaş sebebi saymak değil, Devlet Bahçeli’nin dediği gibi. Tam tersine böyle bir devletin oluşumunda yardımcı ve kolaylaştırıcı rol üstlenmektir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.