26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır31°C
  • Ankara28°C
  • İzmir24°C
  • Berlin15°C

AMERİKA, RUSYA'NIN RESTİNE YANIT VERDİ

Rusya’nın Suriye’de ABD ile kurulan iletişim kanalını askıya alması ve Suriye’de hava kuvvetlerinin faaliyet bölgesinde uçan tüm cisimleri vurabileceğini açıklaması üzerine ABD’den ilk tepki geldi.

Amerika, Rusya'nın restine yanıt verdi

20 Haziran 2017 Salı 11:37

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer,“Menfaatlerimizi korumak için yapabileceğimiz her şeyi yapacağız” açıklamasında bulundu.

Spicer, Suriye’nin karmaşık bir durumda olduğuna ve sorunların daha da karmaşık hale getirilmemesi gerektiğine işaret ederek, Ruslarla iletişimi açık tutmaktan yana olduklarını belirtti. Mecbur kalınması halinde gereken askeri adımları atmaktan çekinmeyeceklerini vurgulayan Spicer, ”Bu bölgede faaliyet gösteren partiler arasındaki düşmanlıkların yükselmesi kimseye yardım etmez. Suriye rejimi ve diğerleri, şunu anlamalılar ki, IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyon güçleri kendini savunma hakkını koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Rakka kırsalında Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş jetini düşürmesi sonrası Şam yönetimine destek veren Rusya’dan sert bir uyarı gelmişti. Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de kendi kuvvetlerinin görev yaptığı bölgelerde ‘uçan her şeyi’ hedef olarak göreceklerini ve vurmaktan çekinmeyeceklerini ilan etmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.