20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara22°C
  • İzmir15°C
  • Berlin6°C

AHMET TÜRK’TEN ‘ORTAK ADAY’ DEĞERLENDİRMESİ

24 Haziran’daki seçimlere ilişkin konuşan Ahmet Türk, ‘muhalefet bloku’nun HDP ile dolaylı görüşmeler yaptığını dile getirerek, “HDP 3 partinin arasında olsaydı Erdoğan bunu kullanırdı” dedi.

Ahmet Türk’ten ‘ortak aday’ değerlendirmesi

24 Nisan 2018 Salı 18:58

Türk, ‘ortak aday’ konusundaki kaygısını ise şöyle dile getirdi: “Klasik CHP’li aday veya Akşener kapsayıcı olmaz, bu nedenle herkesin evet diyebileceği bir isim üzerinde bu grupların anlaşması lazım.”

Deneyimli Kürt siyasetçi Ahmet Türk, 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair konuştu, ‘ortak aday’ konusuna dair kaygılarını dile getirdi.

Artı Gerçek’ten Fehim Işık’a açıklamalarda bulunan Türk, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan ‘muhalefet bloku’nun HDP ile dolaylı görüşmeler yaptığını dile getirerek, “HDP 3 partinin arasında olsaydı Erdoğan bunu kullanırdı” dedi:

“Zaten biz daha başında bu işin içinde olursak Erdoğan bunu çok kötü kullanır. Topluma dönük olarak, ‘Bakınız, bölücülerle bir araya geldiler’ şeklinde aleyhte propaganda yapar. Böyle bir şeyin olmasını biz de istemeyiz. Bu duruma dönük hassasiyetimizi de gösteriyoruz. Bizim istediğimiz demokratik bir gelecek için ortak bir akılla hareket edilmesidir. Bu blokun içinde olup olmamamız çok önemli değil. Bizim demokrasi talebimiz ortada, demokratik bir Türkiye talebimiz ortada, tek adam rejimine karşı duruşumuz ortada… Bu konuda netiz.”

Ahmet Türk, HDP’nin belirlediği adayın ikinci tura kalmaması durumunda CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi blokunun ortak adayına oy verebileceklerini ise şu sözlerle dile getirdi:

“Şimdi klasik bir CHP’li 2. tura kalırsa, gerçekten o seçimde başarılı olma şansı azalır. Akşener için de aynısı geçerli. Akşener gibi bir aday 2. tura kalırsa demokrasi güçlerini toparlama şansı da ortaya çıkmaz. Bu nedenle herkesin evet diyebileceği bir isim üzerinde bu grupların anlaşması lazım. Sonuçta 2. tura kalacak isim önemli. 2. tura kalacak ismin toparlayıcı olması lazım. Herkesin evet diyebileceği bir aday olmalı. ‘Sadece benim adayım’ diyebileceğimiz bir süreçte değiliz. CHP, ‘benim adayım’ derse, Akşener, ‘ben adayım’ ısrarını sürdürürse bu ortak demokratik mücadeleyi sekteye uğratır, demokratik bir blokun oluşumu önünde engel olur. Bu nedenle önce bunların bir araya gelip bir aday etrafında toparlanmaları gerekir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.