20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara18°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

AHMET ALTAN: YAŞLI BİR YAZAR OLARAK SİZE TAVSİYEM...

‘FETÖ’nün medya ayağı’na mensup olmakla suçlanan yazar Ahmet Altan, akademisyen Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak dahil, altısı tutuklu, 10’u firarî 17 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görülüyor.

Ahmet Altan: Yaşlı bir yazar olarak size tavsiyem...

19 Eylül 2017 Salı 15:06

İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme’ suçundan üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bugünkü duruşmada Ilıcak’ın ardından Ahmet Altan savunma yaptı. p24‘ün aktardığına göre Altan’ın savunmasından satırbaşları şöyle:

– Tanrı yalan söyleyemez. Yalan söylediğinde tanrılık vasfını kaybeder.
 

– Milyonlarca insanı bir araya getiren o dürüst güç, o güven kaynağı ise yargıçlardır. Yargıçsız millet, yargıçsız devlet olmaz. Yargıcı yargıç yapan onun neredeyse tanrısal bir dürüstlüğe sahip olmasıdır. Bir yargıç mahkemede yalan söylediğinde kendi yargıçlık vasfıyla birlikte, devleti de yok eder.
 

– Açık ve net söylüyorum. Tek bir kanıt gösterin, temyiz hakkımdan vazgeçeceğim. Ya kanıt göstereceksiniz ya yargıçlık vasfını kaybedeceksiniz, sizinle birlikte devlet devletlik vasfını yitirecek. Kendiniz ve devletiniz hakkında bir karar verme sorumluluğuyla karşı karşıyasınız. Sizden çok daha tecrübeli, yaşlı bir yazar olarak size tavsiyem kendinizi, mesleğinizi, devletinizi kurtarmanızdır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.