20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara18°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

AB'DE MOBİL DOLAŞIM ÜCRETLERİ KALKTI

AB ülkeleri arasındaki cep telefonu üzerinden yapılan iletişimde artık mobil dolaşım ücreti ödenmeyecek. Artık aboneler diğer AB ülkelerinde kendi ülkelerinde tarife üzerinden görüşme yapabilecek.

AB'de mobil dolaşım ücretleri kalktı

15 Haziran 2017 Perşembe 12:06

Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki cep telefonu operatörlerinin yurtdışı AB ülkelerinden yapılan bağlantılarda abonelere uyguladığı dolaşım (roaming) ücretleri 15 Haziran'da kaldırıldı. Aboneler böylece AB ülkeleri arasındaki haberleşme ve internet bağlantılarında ödedikleri yüklü dolaşım ücretlerinden kurtulmuş oldu.

Finlandiya'dan Portekiz'e, Yunanistan'dan İrlanda'ya kadar bütün aboneler AB ülkeleri ile Lichtenstein, İzlanda ve Norveç'te kendi ülkeleriyle yurtiçi tarifesi üzerinden telefonlaşabilecek ve kısa mesaj gönderebilecek. Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren ‘Evdeki gibi dolaşım' adlı roaming düzenlemesi sayesinde AB içerisinde herhangi bir cep telefonu operatörünün abonesi olan kullanıcı başka bir AB ülkesine yapacağı seyahatlerde kendi operatörünün tarifesi üzerinden konuşup, mesajlaşabilecek ve veri paketlerini ilave ücret ödemeden gönderebilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.