19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin7°C

ABD'DEN KRİTİK 'SINIR GÜCÜ' AÇIKLAMASI

ABD'nin liderliğini yaptığı koalisyon, Suriye'de 30 bin kişilik sınır güvenlik gücü kurmak için çalıştıklarını açıkladı. Söz konusu gücün içerisinde SDG de olacak.

ABD'den kritik 'sınır gücü' açıklaması

14 Ocak 2018 Pazar 18:59

ABD’nin öncülüğünü yaptığı IŞİD karşıtı koalisyonun, Suriye’de 30 bin kişilik bir “sınır güvenlik gücü” oluşturacağı belirtildi.

Reuters’ın haberine göre, koalisyonun halkla ilişkiler bölümü, Suriye’de komutasında Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) de bulunduğu, 30 bin kişilik bir sınır güvenlik gücü kurmak için çalıştıklarını açıkladı.

Söz konusu gücün yarısının SDG’den oluşacağı, Türkiye ve Irak sınırı ile Fırat Nehri Vadisi’nde görevlendirileceği belirtildi. 

'Kuzeyde Kürtler, güneyde Araplar'

Koalisyonun Halkla İlişkiler Ofisi, Reuters'a yaptığı açıklamada, görev yapacak kişilerin evlerine yakın yerlerde görev yapmaları için çabaladıklarını da açıkladı.

"Kuzey Suriye'deki bölgelerde daha fazla Kürt görev yapacak. Fırat Nehri Vadisi boyunca ve güneyde Irak sınırında daha fazla Arap görevde olacak."

Açıklamada, "Kontrol noktalarını profesyonelce güvenlik altına alarak ve el yapımı bombalı saldırılara karşı operasyon düzenleyerek sınır güvenliğini sağlayacaklar" denildi.

ABD'nin bu açıklaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Afrin'e operasyon düzenleneceğine yönelik açıklamasının ardından geldi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.