26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara21°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

ABD'DE KİLİSEYE SALDIRI: EN AZ 27 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD Teksas'ta bir kilisedeki Pazar ayinine yapılan silahlı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 27 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

ABD'de kiliseye saldırı: En az 27 kişi hayatını kaybetti

06 Kasım 2017 Pazartesi 01:35

ABD'nin Teksas eyaletinin bireysel silahlanmanın en ateşli savunucularından biri olan Sutherland Springs bölgesinde yerel saatle 11:00'da bölgenin ilk vaftiz kilisesi olduğu belirtilen First Baptist Church of Sutherland Springs kilisesine giren silahlı saldırgan ibadet eden insanlara ateş açtı.

Saldırganın defalarca silahını doldurarak gerçekleştirdiği saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.

ABD'deki sosyal medya kullanıcıları tarafından saldırıda 27 kişiden daha fazla insanın öldüğü iddia edilirken, ölenlerin arasında 2 yaşında bir çocuğun da bulunduğu belirtiliyor. 

CNN International'in haberine göre, kilisedeki yaralılar ambulans helikopterlerle hastaneye kaldırıldı. Saldırı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50 kişinin katıldığı bir dua seremonisi olduğu belirtildi. 

Yerel haber kanallarının geçtiği haberlerde, Charlie W. adlı bir kişinin ailesini öldürdükten sora kiliseye giderek katliam yaptığı iddia edildi. Aynı kaynaklar saldırganın polis tarafından vurulduğu belirtildi.

TRUMP'TAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA YİNE TWITTER'DAN

Japonya gezisinde olan ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Trump, "Tanrı Teksas Suthetland'daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki terör saldırısını kınadı. Açıklamada “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.