28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin11°C

ABD ORDUSU LAZER SİLAHINI TEST ETTİ

CNN International, ABD Donanması'nın Basra Körfezi'nde dünyanın ilk insansız hava aracı (İHA) imha eden lazer silah sistemini (LaWS) test ettiğini duyurdu.

ABD ordusu lazer silahını test etti

19 Temmuz 2017 Çarşamba 16:24

ABD basınında yer alan iddiaya göre, ABD Donanması 30 kilowatt güçteki bir lazer silahına 2020 yılında sahip olacak. 

CNN International, ABD Donanması'nın Basra Körfezi'nde dünyanın ilk insansız hava aracı (İHA) imha eden lazer silah sistemini (LaWS) test ettiğini duyurdu.

Söz konusu habere göre, USS Ponce adlı amfibik nakliye gemisine konuşlandırılan LaWS, belirlenen hedefleri başarıyla imha etti. 

,kkrymzodlec3vy5utue3rg-001.jpg

​USS Ponce'in Kaptanı Christopher Wells, CNN'e yaptığı açıklamada LaWS'ın test sırasında kullananlar dışında fark edilmediğinin altını çizdi. Kaptan "Yeni nesil silah, bir mermiden daha hassas. LaWS, sadece belirli bir ortamdaki hedeflere değil, çok çeşitli hedeflere karşı kullanılabilen çok yönlü bir silah" dedi. Wells ayrıca, LaWS'ın kıtalararası balistik füzeden 50 bin kat daha hızlı olduğunun altını çizdi. 

,kzdzawwwpuc5swipotbbbw-001.jpg

Geçtiğimiz haftalarda ABD'li dev silah üreticisi Lockheed Martin geliştirdikleri lazer silahının test işlemleri için ABD ordusuna teslim edilmeye hazır olduğunu açıklamıştı. 

,vtq52r9kdukqh-oqvdahta-001.jpg

Lazer silahlarının mühimmata ihtiyaç duymaması ve seri atışlar yapabilmesi nedeniyle gelecekte daha fazla kullanılacağı tahmin ediliyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.