29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin9°C

ABD İLE YAŞANAN ‘VİZE KRİZİ’ TÜRK LİRASI’NI VURDU

Türkiye ile ABD arasındaki ‘vize krizi’nin ardından haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde TL, euro ve dolar karşında büyük kayıp yaşadı.

ABD ile yaşanan ‘vize krizi’ Türk Lirası’nı vurdu

09 Ekim 2017 Pazartesi 10:56

ABD Büyükelçiliği’nin Türkiye’ye vizeleri askıya aldıklarını duyurmasının ardından, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de benzer bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye’nin ABD vatandaşlarına uyguladığı vize ve e-vize uygulamalarının askıya alındığı duyuruldu.

Vize krizinin ardından ise dolar ve euro hareketlendi.

Dolar/TL kuru sabah erken saatlerde 3.85’in üzerini gördü.

Euro da rekor tazeledi

Vize krizi sonrasında hızlı değer kaybı yaşayan TL, euro karşısında da kayıp yaşadı.

Euro/TL kuru, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizinin ardından haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde 4.5211 ile rekora tırmandı.

Şu an ise Dolar/TL kuru 3,69; euro/TL kuru ise 4,33 seviyesinde.

‘Vize krizi’nde ne oldu?

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği dün akşam saatlerinde, yaptığı duyuruda Türkiye’de göçmen olmayan vize hizmetlerinin süresiz askıya alındığını açıkladı.

Açıklamada, “Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ABD Misyonu’nun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır” denildi.

Bu gelişmenin hemen ardından da Türkiye’den benzer bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk hükümetini, ABD hükümetinin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD’deki büyükelçiliğimize ve başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır” denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.