29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin14°C

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: ÖCALAN SAYGI GÖRMEYE DEĞER BİR ŞAHSİYET DEĞİL

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Suriye'nin Rakka kentini IŞİD elinden alan ve çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (HSD) bağlı bazı savaşçıların PKK lideri Abdullah Öcalan posteri açmalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

ABD Büyükelçiliği: Öcalan saygı görmeye değer bir şahsiyet değil

21 Ekim 2017 Cumartesi 12:49

Açıklamada, PKK'nin "terör örgütleri" listesinde yer aldığı belirtilirken, Öcalan için de "saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir" denildi.

Elçiliğin Twitter hesabından duyurduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturulmasının bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bütün taraflardan beklentimiz, gerginliği artıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır.
 

ABD hükümeti, terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın artırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır. PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir."

 Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı Halk Koruma Birlikleri'nin (YPG) omurgasını oluşturduğu HSD, Haziran ayı başında Rakka'yı IŞİD'den almak için operasyon başlatmıştı.

HSD, IŞİD'in "başkent" ilan ettiği ve 2014'ten bu yana tamamen kontrolü altında tuttuğu Rakka'yı ele geçirdi.

600-056.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.