20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

'2 GENERAL DÜN GECE ALMANYA'DAN SIĞINMA İSTEDİ'

Alman basınının iddiası: Adı 15 Temmuz darbe girişimine karışan iki general dün Almanya'dan sığınma istedi.

'2 general dün gece Almanya'dan sığınma istedi'

17 Mayıs 2017 Çarşamba 13:14

Alman gazetesi Bild, 15 Temmuz darbe girişimine adı karışan iki generalin dün gece Frankfurt Uluslararası Havalimanı’nda Almanya’ya sığınma başvurusu yaptıklarını duyurdu. Haberde, Türk generallerin sığınma başvurusunun ilk değerlendirmesinin ardından Giessen bölgesindeki geçici yerleşim bölgelerine gönderileceği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Almanya’nın kısa süre önce darbe girişiminin ardından ülkeye sığınma başvusunda bulunan Türk subaylarından bir kısmına sığınma hakkı temin etmesi, Türkiye tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı. Türkiye, İncirlik Hava Üssü’nde bulunan yaklaşık 260 Alman askerini ziyaret etmek isteyen Alman vekillerin talebine olumsuz karşılık vermişti.

Türkiye’nin tepkisini ‘hoş olmayan br karar’ olarak nitelendiren Almanya Başbakanı Angela Merkel “Türkiye ile iletişimi sürdüreceğiz. Fakat bunun paralelinde, görevimizi gerçekleştirmek için farklı yollar aramalıyız. Bunun anlamı, İncirlik’e alternatif aramak. Alternatiflerin biri de Ürdün” demişti.

Başbakan Binali Yıldırım ise dün yaptığı son grup toplantısı konuşmasında “Almanya’da geçen hafta darbe girişimine dahli bulunan ve yurtdışına kaçan askerlere sığınma izni verilmesi bu noktada ilişkilerimizin tekrar gerilmesi için önemli bir gelişme olmuştur. Almanya bir şeye karar vermek durumdadır. Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyorsa, o zaman yönünü bölücülere FETÖ’cülere değil Türkiye Cumhuriyeti’ne dönmek zorundadır” ifadelerini kullanmıştı. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.